Pagini

sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Felicitari, Balogh Eniko!

Azi îi transmitem multe felicitări colegei noastre, Balogh Eniko, pentru obținerea gradului didactic I, cu nota 10!!!







joi, 23 noiembrie 2017

Activitate tematică de 1 Decembrie!

Azi au trecut pragul CDI-ului  cei mai mici școlari, însoțiți de doamna profesoară pentru învățământ primar Rodica Titu.
Principalul obiectiv al activității a fost dezvoltarea imaginatiei creatoare privind evenimentul aniversat, prin realizarea unor desene și confectionarea unor brățări tricolore.

Elevii au participat cu dragoste şi interes la activităţile propuse de doamnele profesoare Hanni Petric și Mihaela Smiedt. Pe lângă activitățile creative, doamnele profesoare au abordat subiecte pe teme de istorie, prin care au insuflat copiilor sentimente de dragoste şi respect pentru: limba română, poporul român, pentru obiceiuri şi tradiţii.














marți, 21 noiembrie 2017

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

Valoarea cea mai de preţ a unui popor sunt COPIII!
Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, am încercat să-i determinăm pe elevi să conştientizeze importanţa, valoarea lor în raport cu societatea în care se formează, i-am informat asupra drepturilor legal/universal recunoscute, care le oferă posibilitatea de a creşte, de a se dezvolta într-un cadru propice. Foto: Ervin Leșiu










joi, 16 noiembrie 2017

Ziua Internațională a Toleranței

Azi, am marcat Ziua Internațională a Toleranței. Dicţionarele spun că toleranţa este capacitatea de a recunoaşte şi respecta convingerile altora, înseamnă îngăduinţă, indulgenţă și răbdare.
În fața elevilor din clasa a X-a A, a fost prezent domnul părinte Pop Suărășan, și doamna profesoară Meda Pop Suărășan.

Doamna profesoară le-a vorbit elevilor despre toleranță și intoleranță, despre egalitate, incluziune și respect reciproc între oameni. Ținând cont că ne aflăm în a doua zi din postul Crăciunului, domnul părinte a adus în discuție subiecte actuale ca: semnificația postului și gestionarea mai bună a timpului dedicat sufletului, drama din colectiv, donarea de sânge etc. Totodată, părintele a venit cu o idee inedită: organizarea unui atelier de gătit mâncare de post!




O nouă activitate antidrog la Colegiul Auto

    Prevenirea şi combaterea traficului şi a consumului de droguri sunt considerate o necesitate a comunităţii, deoarece consumul de droguri a ajuns să reprezinte un fenomen de amploare, aflat într-o expansiune îngrijorătoare.
    Poliția orașului Baia Sprie, reprezentată prin șeful Poliţiei - subcomisarul Turda Gheorghe - a organizat, în data de 14 noiembrie a.c. la Casa de  Cultură din Baia Sprie, o activitate de informare, conștientizare și educare a elevilor cu privire la problema drogurilor, având ca parteneri Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, reprezentat de doamna directoare Annamaria Hitter, Penitenciarul Baia Mare, reprezentat de Crina Suciu -  șef birou educație - și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Maramureş, reprezentat de Flavia Sălăgean, comisar de poliţie. Grupul țintă a fost reprezentat de un număr de 150 de elevi din școală, însoțiți de cadre didactice.
    A fost o activitate cu un impact pozitiv asupra celor prezenți, deoarece domnul subcomisar a folosit un limbaj familiar tinerilor din ziua de azi. Pe lângă informațiile oferite, legate de categoriile de droguri, riscurile și efectele pe care acestea le au, domnul subcomisar le-a vorbit elevilor despre situații actuale cu care tinerii se pot confrunta, i-a îndemnat să se adreseze poliției ori de câte ori consideră că au o problemă la care ar putea găsi un răspuns în comun, dar și despre faptul că tentațiile sunt mari la vârsta adolescenței și că e decisiv drumul pe care aleg să îl urmeze.
    Doamna comisar de poliţie Flavia Sălăgean a prezentat efectele negative ale consumului de droguri prin intermediul unor filme de prezentare și consecințele acestora pe termen lung și scurt asupra organismului uman.
    Punctul culminant al activității a constat în prezența în mijlocul elevilor a doi deținuți de la Penitenciarul Baia Mare și a unei persoane recent repuse în libertate.
    B., absolvent de medicină, le-a vorbit elevilor din postura de persoană privată de libertate, fost consumator și traficant de droguri. Le-a expus celor prezenți situația lui înainte de a fi după gratii și trauma prin care trece acum. Cât este de importantă libertatea, timpul petrecut alături de familie, regretele pe care le resimte au fost câteva gânduri pe care le-a transmis elevilor.
    G. a împărtășit celor de față situația sa, dar și felul prin care un gest, o alegere greșită poate face diferența între “afară” și închisoare.
    A., fost deținut, eliberat în urmă cu două săptămâni, a fost, de asemenea, în mijlocul tinerilor și le-a povestit despre efectul pe care l-au avut alcoolul, banii și prietenii asupra vieții sale, dar și despre felul cum te privesc ceilalți după ce ieși din închisoare, insistând asupra posibilității limitate de a avea o viață normală.
    Cei trei au îndemnat tinerii să încerce să facă alegerile cele mai potrivite pentru viitorul lor, să-și selecteze cu grijă anturajul și să reflecteze la ideea că cineva acasă, o mamă, un tată, un copil trece printr-o suferință cruntă, știindu-l pe cel drag privat de libertate.
   Elevii au fost profund marcați de relatările celor care au luat cuvântul, acest fapt reieșind din discuțiile interactive purtate la final. Urmează ca, în perioada imediat următoare, să transmită profesorilor diriginți un feed-back privind această acțiune.
    Atât primarul orașului Baia Sprie, domnul Bârda Alin Sebastian, cât și doamna directoare a Colegiului Tehnic de Transporturi Auto, Annamaria Hitter, au salutat această activitate pentru elementul de noutate pe care îl aduce, precum și pentru faptul că s-a reușit realizarea unei legături mai strânse între școală și celelalte instituții.